Αθανάσιος ΚοτσίφηςΟ Αθανάσιος Κοτσίφης γεννήθηκε το 1959 στην Ασωπία Θηβών από το Φιλοκλή και την Ελένη Κοτσίφη, το γένος Βόγγελη.

Το 1977 εισήχθη στη σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου απ'όπου αποφοίτησε το 1983. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1983. 
Από το 1985 εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, με ειδίκευση σε θέματα παραγωγής-ενέργειας-διαχείρισης υγρών αποβλήτων.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Λιάτου, καθηγήτρια Φυσικής, και έχει δυο παιδιά, την Έλενα Κοτσίφη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΕΜΠ, και το Φιλοκλή Κοτσίφη, φοιτητή της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Ο Αθανάσιος Κοτσίφης είναι υποψήφιος  δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τανάγρας στην εκλογική περιφέρεια Τανάγρας με το συνδυασμό "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ" του Παναγιώτη Κυριάκου πιστεύοντας ότι οι γνώσεις του και η εμπειρία του θα βοηθήσουν στη επίλυση χρονίων περιβαλλοντολογικών προβλημάτων της περιοχής και ότι θα συμβάλει στη σωστή οργάνωση και ανάπτυξη του νέου μεγάλου Καλλικράτειου Δήμου Τανάγρας.