Μαρία Νίκα-Κοτσίφη             Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θήβα. Είμαι παντρεμένη με τον Δημήτριο Κοτσίφη, με τον οποίο έχω αποκτήσει δύο αγόρια φοιτητές σε Πανεπιστημιακές Σχολές . Κατοικώ στην Ασωπία, όπου συμμετέχω ενεργά στους τοπικούς φορείς. Διετέλεσα πρόεδρος ή μέλος των  Δ/Σ  φορέων  του χωριού μου, όπως του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Γυναικών, του Πολιτιστικού-Χορευτικού Ομίλου, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου. Φοιτώ δε στο 4ο έτος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ( Ε.Α.Π.) στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού.
            Το επάγγελμά μου είναι Δικαστική Υπάλληλος. Δραστηριοποιούμαι στο χώρο της εργασίας μου, μέσω του Τοπικού Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, παλεύοντας για τη λύση των χρόνιων και σύγχρονων προβλημάτων μας.   
             Στο χώρο της Αυτοδιοίκησης επιχειρώ πρώτη φορά να βρεθώ, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Τανάγρας  με το συνδυασμό “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ” του  Παναγιώτη Κυριάκου, προτάσσοντας απαρέγκλιτα το ήθος, την εντιμότητα και τον πόθο μου να συνεισφέρω στην λύση των σημαντικών προβλημάτων της περιοχής μας. Δέσμευσή μου να βρεθώ απέναντι σε κάθε είδους αυθαιρεσία και πράξη εναντίωσης στα συμφέροντα των συνδημοτών μου, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Είμαι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη σε θέματα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και να πιούμε άφοβα καθαρό νερό. Σ’ αυτόν τον δύσκολο και ωραίο αγώνα σας καλώ όλες και όλους να συμμετάσχετε.
Για τη ζωή των παιδιών μας, τη δική μας  και την ανάταση του Δήμου μας.